donderdag 21 maart 2019

Op naar het herstel van de blanke superbeschaving

Uit de overwinningsspeech van Thierry Baudet na de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart 2019:



"...
(0:50)
En zo staan we hier vanavond, te elfder ure, letterlijk, te midden van de brokstukken van wat ooit de grootste en mooiste beschaving was die de wereld ooit heeft gekend. Een beschaving die alle uithoeken ... (applaus) ... de grootste en mooiste beschaving dus die de wereld ooit heeft gekend. Een beschaving die alle uithoeken van de wereld bestreek. Die vol zelfvertrouwen was en die de mooiste architectuur, de mooiste muziek en de mooiste schilderkunst heeft voortgebracht die ooit onder de sterrenhemel heeft bestaan.
(1:40)
Ons land maakt onderdeel uit van die beschavingsfamilie (yeh..oeh.. jooh..gejuich) ... maar net als al die andere landen van onze boreale wereld worden we kapotgemaakt door de mensen die ons juist zouden moeten beschermen.
...
(5:49)
Men gelooft niet meer in Nederland, dat is zeker, niet meer in de westerse beschaving ook. Niet meer in onze taal die inmiddels is afgeschaft op onze universiteiten. Men gelooft niet meer in onze kunsten, in ons verleden. Men gelooft niet meer in onze feestdagen, onze helden, onze traditionele stedenbouw.
...
(8:00)
Het is púre oikofobie, púre zelfhaat ... (gejuich, applaus)
...
(12:45)
Maar wij zijn naar het front geroepen, omdat het moet. Omdat ons land ons nodig heeft (gejuich, geklap). En wij ... beste vrienden ... wij zijn het product van driehonderdduizend jaar evolutie. Wij hebben meerdere ijstijden overleefd. Wij hebben mammoeten gevloerd (gelach achter in de zaal?). Wij zijn dragers, wij zijn erfgenamen van de grootste beschaving die ooit heeft bestaan. Wij dragen een unieke kracht. En enkele tientallen jaren van indoctrinatie door de de media en het onderwijs kunnen dat nooit begraven. Iets wat ín ons zit, wat nóoit kan worden afgepakt (applaus).
...
(16:55) 
(Thierry, Thierry, Thierry...)
Wij weten... als FvD'ers weten wij dat je de metafysische grondslagen van het christendom niet hoeft te aanvaarden om toch de wederopstandingsgedachte als leidend motief van de westerse beschaving te kunnen aanvaarden. Iets dat dood leek, iets dat voorbij leek, iets dat achter ons zou liggen ... iets dat definitief achter ons zou liggen, dat kán, zo weten wij, weer tot bloei komen.
(17:40)
Het idee dat iets dat dood was, iets dat voorgoed voorbij was weer tot bloei kan komen, precies dat, precies dat beste vrienden is onze leidraad, is ons leidende motief, het is ons levensmotto. Want wij zíjn de partij van de wedergeboorte, wij zijn de partij van de renaissance. En dat is ... wat wij willen bewerkstelligen. En het is nooit urgenter geweest dan nu óm dat te bewerkstelligen. Het is nooit noodzakelijker geweest dan nu dat mensen van goede wil de handen ineen slaan. Om de banden met onze tradities te herstellen. Om onze kracht te hervinden en nieuwe kruisbestuivingen tot stand te brengen. Om al het goede dat we in de wereld kunnen vinden te verbinden met onze oude wortels en zo het land weer te laten bloeien. Wíj zijn aan het bouwen.
...
(20:20)
Opnieuw gaan we voorbij onze horizonten reiken. We gaan een renaissance teweeg brengen waarin ons zelfvertrouwen is hersteld, waarin we weer veilig kunnen leven in een vertrouwde omgeving. Waarin de democratische rechtstaat is hersteld en de economische en culturele dynamiek kan terugkeren.
(20:45)
En zoals u weet doen we dat graag met alle andere partijen en bewegingen die ons willen versterken. Want wij zijn ... het vlaggenschip van de renaissancevloot (jaaah, geklap). En andere schepen kunnen zich bij ons voegen. We willen met iedereen samenwerken. Dat gaan we gestalte geven in de provincies, dat gaan we gestalte geven op nationaal niveau en dat gaan we gestalte geven op Europees niveau.
(21:15)
Want vrienden, wij gaan met deze partij de trots van ons land herstellen. We gaan .... Op deze rots gaan wij onze zuil bouwen. We gaan onze democratie herstellen. En vandaag ... vandaag ... is de eerste grote veldslag gewónnen. Dank je wel! 
(Thierry, Thierry, Thierry...)
"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

(alleen mogelijk met ingelogd Google account, reacties worden meteen geplaatst)